ОПШТЕ И КОНКРЕТНЕ ПРАВНЕ ДИСЦИПЛИНЕ СА КРАТКИМ ОСВРТОМ НА УВОД У ПРАВО - Medar, Suzana (COLLECTION OF PAPERS, FACULTY OF LAW NIŠ, 2020)
Почетна дихотомија правних наука на опште и апстрактне обећава уколико јој следи даље рачвање у њој. Постоје бројне теоријско правне науке и бројне конкретне правне науке. Најзаступљенији метод третирања правних наука је упоредни односно компаративни. Увод у право као општа, основна и уводна правна наука у тесном је односу са другим теоријским правним наукама. Такође, као почетна наука услов је проучавања конкретних, како позитивно правних, тако и историјско правних дисциплина.