REVIEW ON CERTAIN ISSUES REGARDING SERBIAN PRIVATE INTERNATIONAL LAW - Zivkovic, Mirko (COLLECTION OF PAPERS, FACULTY OF LAW NIŠ, 2020)
Литература Бечка конвенција о уговорном праву. Сл. лист СФРЈ - Међународни уговори и други споразуми. Бр. 30. 1972. Varadi, T. Bordaš, B. Knežević, G. Pavić, V. (2011). Međunarodno privatno pravo. Beograd: Pravni fakultet. Varadi, T. Bordaš, B. Knežević, G. (2005). Međunarodno privatno pravo. Novi Sad: Forum. Vuković, Đ. Kunštek, E. (2005). Međunarodno građansko postupovno pravo. Zagreb:Zgombić i partneri Dika, M. Knežević, G. Stojanović, S. (1991). Komentar Zakona o međunarodnom privatnom i procesnom pravu. Beograd: Nomos. Đorđević, S. Meškić, Z. (2016). Međunarodno privatno pravo I, opšti deo. Kragujevac: Pravni fakultet. Јакшић, А. (2016). Међународно грађанско процесно право. Београд: Правни факултет Jeздић, M. (1980). Међународно приватно право I. Београд: Научна књига Кнежевић, Г. Павић, В. (2008). Приручник за полагање правосудног испита – Међународно приватно право – 11. Београд: Службени гласник Kreč, M. Pavić, Đ. (1964). Komentar Zakona o nasleđivanju. Zagreb: Narodne novine Марковић Бајаловић, Д. (2014). Приручник за полагање Правосудног испита, Међународно приватно право. Београд: Пројурис Meškić, Z. (2017) Rješenja unutrašnjeg (interlokalnog) sukoba zakona u građanskopravnim stvarima u BIH s obzirom na nepostojanje državljanstva Distrikta Brčko.U XII Савјетовање из области грађанског права (Зборник радова). Актуелна питања из области грађанског права у Босни и Херцеговини, теорија и пракса. Република Српска. 61-73. Пресуда Апелационог суда у Новом Саду Гж2 322/2013 од 5.6.2013. Станивуковић, М. Живковић, М. (2015). Међународно приватно право, општи део. Београд: Службени гласник. Европска конвенција о обавештењима о садржини страног права. Сл. лист СФРЈ - Међународни уговори. Бр 7. 1991. Закон о решавању сукоба закона са прописима других земаља. Сл. лист СФРЈ, 43/82, 72/82, Сл. лист СРЈ, 46/96. Закон о решавању сукоба закона и надлежности у статусним, породичним и наследним односима. Сл. лист СФРЈ. Бр. 79 и 20. 1990. Сл. лист СРЈ. Бр. 46. 1996 и Сл. лист СЦГ. Бр. 1. 2003 - Уставна повеља. Закон о наслеђивању. Сл. лист ФНРЈ. Бр. 20. 1955. Конвенција о правном положају лица без држављанства. Сл. лист ФНРЈ - Међународни уговори и други споразуми. Бр. 9. 1959. Federal Act on Swiss Private International Law of 18 December 1987 in effect as from 1st January 2017 Council Regulation (EU) No 1259/2010 of 20 December 2010 implementing enhanced cooperation in the area of the law applicable to divorce and legal separation, OJ. L. 343710 of 29.12.2010