PRAVNI TRETMAN KLAUZULE BEZ OSPORAVANJA U UGOVORU O LICENCI SA ASPEKTA PRAVA KONKURENCIJE - Vasić, Aleksandra S (COLLECTION OF PAPERS, FACULTY OF LAW NIŠ, 2020)
Predmet interesovanja autora u radu je pravni tretman klauzula bez osporavanja u ugovorima o licenci. Naime, radi se o klauzulama kojima se zabranjuje sticaocu licence da osporava valjanost prava intelektualne svojine koje je predmet ugovora o licenci tokom određenog vremena, obično tokom trajanja ugovora. U radu autor analizira zakonitost ugovaranja pomenute klauzule u ugovorima u licenci sa aspekta prava konkurencije Evropske unije, budući da u domaćem pravu još uvek ne postoje pozitivnopravne norme kojima se ovaj institut uređuje.