Хумско-дабарска властела Пићевићи (XIV- XV вијек) - Pekić, Radmilo B. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Аутор се у раду бави истакнутом властеоском породицом Пићевић, која је била насељена у Дабру у Хумској земљи током XIV и XIV вијека. На темељу пословних и судских књига Дубровачког архива, затим пронађених натписа на стећцима, приказани су  неки члановима ове угледне породице и њихови поданици, који су у Дубровнику продавали пољопривредне и сточарске производе, учествовали у пресретањима и пљачкама и обављали истакнуте положаје у доба управе Косача и Павловића.
Keywords: stećak tombstones||; ||стећци; Dubrovnik||; ||Дубровник; Dabar||; ||Дабар; nobility||; ||властелини; the Pićević Family||; ||Пићевићи