Из морфолошке проблематике говора Старе Молдаве у Банатској Клисури - извештај са терена - Radovanović, Dragana I. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Будући да Стара Молдава припада једном од микроареала банатских клисурских говора, који је у дијалектолошким расправама различито одређиван у погледу дијалекатске припадности, у раду се као прилог проучавањима јужнијих говора у румунском Банату и њиховом прецизнијем ситуирању, а на основу најновијих теренских записа, указује на поједине важније морфолошке особености овог говора.
Keywords: morphology||; ||морфологија; Smederevo-Vršac Dialect||; ||смедеревско-вршачки дијалекат; Kosovo-Resava Dialect||; ||косовско-ресавски дијалекат; Serbian speech in Romanian Banat||; ||српски говори у румунском Банату; gorge speech||; ||клисурски говори; speech of Stara Moldava||; ||говор Старе Молдаве