Типови туђег говора у роману Митрова Америка Петра Сарића - Redžić, Emilija D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Предмет овог истраживања чине различити типови говора у роману Митрова Америка, значајног косовско-метохијског књижевника Петра Сарића. Настојаћемо да издвојимо и опишемо различите моделе туђег говора и њихове модификације, као и међуоднос управног и неуправног говора, те да одредимо њихову функцију у овом делу. Посебна пажња биће посвећена слободном неуправном говору, који је и својствен искључиво романескној прози.
Keywords: types of speech||; ||говорни типови; author speech||; ||ауторски говор; speech of characters||; ||говор ликова; direct and indirect speech||; ||управни и неуправни говор; Petar Sarić||; ||Петар Сарић; Mitrova Amerika||; ||Митрова Америка