Креирање онлајн курса за енглески језик у медицини: од процене до наставног програма - Abubaker Faraj, Basim M.; Mohamed, Ghada (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
Енглески језик постао је незамењив у образовном, стручном и пословном контексту, због чега енглески за специјалне намене добија централно место у настави овог језика на терцијарном нивоу учења. Захваљујући интензивном развоју науке и технологије, технолошка средства и ресурси преузимају једну од кључних улога у настави. Због све већих захтева студената у том смислу, интернет је постао изузетно значајан извор ресурса за наставу енглеског у медицини. Међутим, избор одговарајућег онлајн извора који одговара потребама како студената тако и наставника понекад може се може претворити у изузетно захтеван и дуготрајан процес.
Keywords: ESP||; ||енглески за специјалне намене; English for medical purposes||; ||енглески у медицини; web-based learning||; ||онлајн учење