Aлександар Белић – 110 година од појаве Српског дијалектолошког зборника (Ниш, Филозофски факултет, 2017, 191. стр.) - Mihajlović, Milica M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
У част водећем српском лингвисти прве половине 20. века, 17. и 18. априла 2015. године, у организацији Департмана за српски језик Филозофског факултета у Нишу, одржан је научни скуп под називом Александар Белић – 110 година од појаве Српског дијалектолошког зборника. Како се из самог назива јасно очитава, скуп је био посвећен стодесетогодишњици од појаве Српског дијалектолошког зборника (даље: СДЗб), тј. од појаве монографије А. Белића Дијалекти источне и јужне Србије (у наставку: Дијалекти). А. Белић је покретач овог часописа и својом Дијалектима испунио је први број. Такође, до своје смрти био је уредник СДЗб.