Творбена структура мушких и женских личних имена забележених у сливу реке Косанице - Jašović, Golub M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
Предмет овога рада јесте анализа творбених начина и модела који се користе у стварању мушких и женских личних имена забележених у селима на подручју слива реке Косанице, највеће десне притоке реке Топлице. Грађа за овај рад пописана је у периоду од 1996. до 2006.  године. Урађен је попис у четрдесет косаничких села, на простору од Куршумлијске Бање, Самокова и Крчмара до најјужнијих косаничких села Добри До, Трн, Трпезе, Секирача, Васиљевац и Мердаре. Мушка лична и женска имена пописана су у 25. села. Пописано је више од 2 355 мушких и женских личних имена којима се именује 3 062 особе. У овом раду анализиране су творбене основе и творбени форманти који учествују у творби српских личних имена на истраживаном подручју.
Keywords: speech of Kosanica basin residents||; ||говор у сливу реке Косанице; morphology||; ||творбени типови; Serbian personal names||; ||српска лична имена