Локални изазови и могућности за истраживаче и наставнике језика и писмености - Landis, David (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
Овај рад представља тродимензионални приказ савремених изазова и могућности за истраживаче и наставнике језика и писмености. Изазови и могућности су резултат динамичне миграције становништва, распрострањене употребе дигиталне мобилне технологије и развоја интернета. Коришћене су новије публикације које објашњавају изазове и могућности. Посебна пажња је посвећена простору као локалном контексту за учење језика и писмености. Дискусије о изазовима и могућностима доприносе разумевању тога како људи користе начине комуникације за развој, употребу и учење језика и савладавање писмености.
Keywords: local spaces||; ||локални простори; education||; ||образовање; research||; ||истраживање; literacy||; ||писменост; language||; ||језик