О Заточнику пете силе Љиљане Пешикан Љуштановић - Stamenković, Sava V. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
Књига Заточник пете силе др Љиљане Пешикан Љуштановић, професорке на новосадском Филозофском факултету, коју као рецензенти потписују такође универзитетски професори, Сава Дамјанов и Александар Јерков, резултат је рада на пројекту „Аспекти идентитета и њихово обликовање у српској књижевности“. Њено штампање је преко фестивала РЕФЕСТИКОН (Регионални фестивал фантастичне књижевности) 2016. помогло и Министарство финансија Црне Горе, те се тако она појављује као заједничко издање Филозофског факултета у Новом Саду и црногорског Радија Бијело Поље. Књига је састављена, иако то у самом издању није наглашено, од нових и делимично измењених већ објављених радова ауторке о делима Зорана Живковића. Кроз шест поглавља, она даје преглед готово свих дела овог аутора.