Преглед важније литературе о десетерачкој народној епици - Laketa, Snežana S. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
Циљ рада јесте дати преглед литературе о народној епској песми (десетерачкој). Преглед литературе разврстан је у три области: Историја настанка епских песама; Књижевно-теоријска разматрања народних епских песама са књижевном критиком и Методичка интерпретација народних епских песама.
Keywords: history of epic poems||; ||историја настанка епске песме; folk epic poem||; ||народна епска песма; methodical interpretation of the epic poem||; ||методичка интерпретација епске песме; literary-theoretical considerations||; ||књижевно-теоријска разматрања