Средства исказивања временског оквира у новинској вести и новинском извештају - Čutura, Ilijana R.; Spasić, Jelena Lj. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
У раду се применом функционалностилистичке, лингвостилистичке и компаративностилистичке методе издвајају и описују најчешћа језичка средства исказивања временског оквира у новинској вести и новинском извештају, пре свега прилога и прилошких израза. Циљеви рада су издвајање модела који је присутан у данашњим штампаним медијима у Србији и утврђивање диференцијалних црта новинске вести и новин-ског извештаја у погледу исказивања временског оквира. Резултати истраживања показују да постоји тенденција мењања шаблонизоване структуре текста ових информативних жанрова.
Keywords: temporal frame||; ||временски оквир; press report||; ||новински извештај; newspaper news||; ||новинска вест; journalism stylistics||; ||новинарска стилистика; publicist functional style||; ||публицистички функционални стил