Микротопонимија села Беркова у Прекорупљу - Jašović, Golub M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
У раду је обрађена микротопонимија села Беркова у северној Метохији, у области Прекорупље. Грађа за овај рад пописана је 1997. године, забележена у разговору са мештанима проучаваног села (Србима православне вере и Албанцима, римокатоличке вероисповести). Неколике називе за именовање локалитета на простору који катастарски припада селу Беркову преузели смо из рада Милете Букумирића Ономастика Прекорупља (други део), објављеног у Ономатолошким прилозима (Београд, 1982).
Keywords: Prekoruplje||; ||Прекорупље; Berkovo||; ||Берково; dromonym||; ||дромоним; oronym||; ||ороним; hydronymy||; ||хидронимија; toponymy||; ||топонимија