Реч која (ни)је измакла – овде и тамо - Miloradović, Sofija R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
У овом се прилогу кроз поетику пет дијалекатских текстова успоставља веза између Параћинског Поморавља и Косова и Метохије, док се кроз антонимично постављен прилошки пар овде и тамо указује на супротстављеност садашњег места бивствовања и негдашњег завичаја, завичаја и туђине, овога и онога света.
Keywords: adverbial pair ovde and tamo||; ||прилошки пар овде и тамо; Kosovo and Metohija||; ||Косово и Метохија; Paraćinsko Pomoravlje||; ||Параћинско Поморавље