Неколико супротстављених примера размишљања о полним разликама - Redžić, Saduša F. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
Аутор жели да да преглед неколико примера размишљања о родним разликама, односно њиховом пореклу. Зато издваја примере мизогиног резоновања код Ота Вајнингера, Жан-Жака Русоа, Сигмунда Фројда, Артура Шопенхауера и Аристотела. Као противтежу њима, представља профемине ставове Симон де Бовоар, Пјера Бурдијеа, Херијете Тејлор Мил и Џона Стјуарта Мила, као и неколико важнијих теоријских достигнућа феминизма. Узевши у обзир друштвене околности у време писања радова о којима је реч, закључује о појединим импликацијама прегледа ставова наведених аутора, уз кратак синтетички приказ карактеристика мизогиних и профеминих ставова.