"Дискурс симулакрума у Ковачевићевој драми "Балкански шпијун" - Milojević, Snežana J. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
У овом раду читање драме "Балкански шпијун", контекстуализовано је постулатима симулакрума. Основно полазиште за проналажење знаковља које кореспондира са системом нереферентног света (а сваки такав систем ствара сопствену реалност и полази од сопствених оквира) јесте књига Жана Бодријара "Симулакрум и симулација". Кроз поглавља која акцентују симулакричне феномене доказиваwа стварног путем имагинарног и клонирања, као и одређења света књижевног текста као својеврсног Дизниленда, постаје евидентна утемељеност овакве претпоставке, која смао на још један начин потврђује квалитет поменуте Ковачевићеве драме.