Особине методологије социолошке анализе - Tsarkov, Petr E. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
Овај чланак разматра искуство примене социолошке методе као анализе садржаја и информационо-циљне анализе на учење наслеђе представника предреволуционарне руске друштвене концепције (П.И. Новгоротсев, Б.П. Висхеславтсев, И.А. Иљин и Н.Н. Алексејев). Аутор примењује методолошки модел семантичке и структурне анализе на основу комбинације класичне квалитативне и квантитативне анализе садржаја и информационо-циљне анализе.
Keywords: structural analysis||; ||структурална анализа; semantic analysis||; ||сематичка анализа; methodological model||; ||методолошки модел; content analysis||; ||анализа садржаја