Предлог да „учење о другом” постане обавезни предмет у настави филозофије - Bratina, Boris R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
Овај текст предстаља напор да се академска јавност увери да је дошло време да се „Учење о Другом” уведе као обавезни предмет у старијим годинама студија филозофије. Покушао сам да побројим бар најважније разлоге зашто је то добро. Исто тако, рад образлаже значај самог питања о Другом за филозофску, али не само за филозофску, јавност. Током излагања текста назначио сам и линију у историји филозофије коју би у предавањима и на вежбама из овог предмета начелно требало следити. На крају, на овом курсу студенти би добили могућности различитих извода из њега, било ка социјалној или политичкој филозофији, психологији, филозофији уметности итд.
Keywords: современная онтология||; ||савремена онтологија; преподавание философии||; ||настава филозофије; учение о Другом||; ||учење о Другом; Другой||; ||Други