Основе нормирања грађанског судског поступка у Кнежевини Србији (1846-1853) - Popović, Miroslav M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
Циљ рада је да представи у кратким цртама на који је начин нормативно регулисан грађански судски поступак у Кнежевини Србији у периоду од доношења нових устројстава окружних судова и Апелационог суда 1846, до ступања на снагу првог Законика о грађанском судском поступку, 1853. године.
Keywords: Principality of Serbia||; ||Кнежевина Србија; civil judicial proceedings||; ||грађански судски поступак; courts||; ||судови; judiciary||; ||судство