Допринос Николе Вулића прикупљању и тумачењу античких натписа - Ljubomirović, Irena V. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
У раду је начињен покушај да се на основу дела Вулићеве рукописне заоставштине покаже колики је био допринос Николе Вулића прикупљању античких споменика. На основу Вулићевог рукописа насловљеног Историјска садржина наших античких натписа било је могуће сагледати на који начин је извршена подробна анализа садржаја натписа и какви закључци су се могли извести након детаљног истраживања. Такође у раду је указано на који начин су Вулићеви закључци у савременој историографији кориговани или уколико се у међувремену дошло до нових налаза можда и мењани.
Keywords: votive monuments||; ||вотивни споменици; ancient inscriptions||; ||антички натписи; Nikola Vulić||; ||Никола Вулић (1872–1945)