Grnčarska leksika Podujeva - Jašović, Golub M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
Предмет наших интересовања у овом раду јесте грнчарска лексика Подујева. Грађа је забележена у разговору са тада јединим Србином, грнчарем у подујевској чаршији. Провера и допуна забележеног материјала урађена је после рата 2003. године у Трстенику у којем је тада живео лончар Недељко са породицом, али је после одласка из Подујева пензионисан и више се није бавио овим пословима. Урађен је попис свих грнчарских назива. Начињен Речник испитиваних лексема. Сваки назив је дефинисан, граматички и акценатски обрађен. Извршена је и лексичко-семантичка анализа грнчарске лексике и терминологије.