О коренима и карактеру нормативног уређења кривичног дела крађе у традицији Душановог законодавства - Vujović, Ognjen B. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
У чланку је вршено упоређивање неких норми о кривичном делу крађе из традиције законодавства цара Душана са појединим одредбама римског права. Том приликом се посебно осврнуло на питања разбојништва, крађе плодова и саучесничке крађе.
Keywords: complicity to theft||; ||саучесничка крађа; robbery||; ||разбојништво; furtum||; ||furtum; Iustinian code||; ||Јустинијанов законик; Code of Emperor Dušan||; ||Душанов законик