Игра боја у Сент-Егзиперијевом роману "Мали Принц" - Obradović, Radmila M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2014)
Наша анализа показује да избор боја којима наратор, односно књижевник описује личности, предмете и манифестације као и поређења, метафоре и приближавања каоја се тичу боја којима се он служи јесу у функцији описивања слике света наратора и главног јунака, али да могу да одразе и ауторова скривена размишљања и више или мање несвесне ставове и гледишта.