Стилистика атрибута у поезији Ратка Поповића - Dejanović Simić, Milica J. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2025)
Поезија Ратка Поповића обилује различитим типовима атрибута, који се значењски и функционално разликују. У овом раду користећи интегралностилистички метод настојаћемо да опишемо њихову стилску маркираност. Циљ анализе усмерићемо ка атрибутима који су у Поповићевој поезији најдоминантнији. Примарни план анализе биће синтаксостилистички, будући да су онеобичајења атрибута превасходно постигнута пермутацијом уобичајеног реда компонената.
Keywords: конгруентни атрибути; анастрофа; апозитивни атрибути; атрибутиви; хифенски атрибути