Изузетно значајна монографија о српској народној књижевности - Bojović, Jovana D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2014)
У овом раду предочени су најзначајнији резултати истраживања народне књижевности проф. др Владимира Бована, оличени, пре свега, у његовој монографији "Српска народна књижевност". У основним цртама представљена су сва поглавља, а кроз њихову анализу указано је на научне методе које је аутор користио у једној од својих најзначајнијих књига.
Keywords: Vuk Stefanović Karadžić||; ||Вук Караџић; Serbian literature||; ||српска књижевност; oral tradition||; ||усмена традиција; Vladimir Bovan||; ||Владимир Бован; folk literature||; ||народна књижевност