Либеријев каталог – најстарији (сачувани) попис римских папа - Radulović, Nenad I. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2025)
Либеријев каталог део је Валентинове збирке под називом Хронограф из 354. године. У каталогу су побројани сви епископи града Рима од апостола Петра до папе Либерија. Драгоцен је извор биографија првих римских папа који је сачуван до данас. У раду је дат превод Либеријевог каталога са латинског на српски језик са пратећим коментарима и критичком анализом текста.
Keywords: Либеријев каталог; римске папе; Хронограф из 354. године