Развој Универзитета у Приштини у периоду 1969–1974. године на основу писања студентског листа "Нови свет" - Miketić, Uroš D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2024)
Анализом приштинског листа Нови свет, и текстова на српском језику, постају јаснији изазови у раду Универзитета у Приштини у периоду 1969–1974. године. Његов рад је, првенствено у социјалистичком периоду, био некритички анализиран и из тог разлога представља могуће поље историографског рада. Овај прилог односи се превасходно на широк спектар прилика на Универзитету изузев међунационалних односа, који представљају посебно и комплексно питање.
Keywords: Југославија; Србија; Косово; Универзитет у Приштини; Савез комуниста Косова; Нови свет