Из савремене антропонимије Новог Сада 1 – лична имена мушке деце рођене у Новом Саду 2021. године - Marković, Brankica Đ. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2024)
У раду су представљена и анализирана лична имена мушке деце рођене у Новом Саду 2021. године. Циљ овог рада је да се покаже која су мушка имена у данашње време популарна и да ли се приликом избора имена детета више прати мода или се чува традиција, као и да се одреди фреквентност забележених имена. Имена су разврстана према пореклу и структури и према значењу. Како у новије време није било научних испитивања ове врсте, ово истраживање може се сматрати научно актуелним и релевантним и њиме ће се дати скроман допринос савременој антропонимији Новог Сада.
Keywords: ономастика; антропоними; Нови Сад