Ономастика алексиначког Кормана - Stefanović, Dušan R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2024)
У овом раду презентована је ономастичка грађа из села Корман, смештеног у северозападном делу Алексиначког Поморавља. Наведене су све ономастичке категорије онако како је у науци о именима општеприхваћено – након напомена о самом селу, наводе се микротопоними, а након њих и антропоними, који обухватају презимена, мушка лична имена, женска лична имена, мушке личне надимке, женске личне надимке, мушке хипокористике и женске хипокористике. Представљена грађа из овог села биће скроман прилог проучавању ономастике на простору Алексиначког Поморавља, а може послужити и за шира ономастичка истраживања.
Keywords: ономастика; микротопонимија; антропонимија; Корман; Алексиначко Поморавље