Ратови, трауме и идентитети у српском роману 1991–2021. (II) - Brajović, Tihomir D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2024)
На предлошку романа писаца различитих генерација и поетичких профила, други део рада бави се теоријски заснованим и интерпретативно образложеним приступом тестимонијално-репрезентативној парадигми као алтернативном опредељењу у белетристичком третману превасходно персонално доживљених и наративно посредованих ратних траума, с тежиштем на полиперспективности сведочења и њима условљеним, универзално-хуманистички и катарзично интонираним схватањима / идентитетским политикама.
Keywords: српска књижевност; роман; рат; траума; идентитет; нација; поетика; парадигма; историја; култура