Прилог за анализу привреде Социјалистичке Аутономне Покрајине Косово 1974–1981. - Miketić, Uroš D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2024)
Аутор приказује привредне прилике на Косову након доношења уставних решења 1974. године, закључно са 1981, као годином албанских демонстрација. У том смислу, аутор покушава да контекстуализује раскорак између високих очекивања и реалности, систем субвенционисања путем Фонда за кредитирање развоја привредно недовољно развијених подручја и других средстава финансијске интервенције Федерације и Републике и међузависност између привредних прилика и међунационалних односа. У писању овог прилога коришћени су штампа, доступна литература и архивска грађа.
Keywords: економија; Југославија; Србија; Косово; Срби; Албанци