Интеркултурални приступ подучавању енглеског језика: предности и изазови - Bakić Mirić, Nataša M.; Jevrić, Tamara M.; Ratković Stevović, Jelena R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2023)
У данашњем мултикултуралном свету подучавање и учење страног језика не значи само подучавање и учење лингвистике језика, већ укључује и подучавање и учење о култури. С тим у вези, крајем XX и почетком XXI века, настала је нова метода подучавања енглеског језика која је подједнако усредсређена и на језик и на културу. Подучавање енглеског језика интеркултуралним приступом заправо учи студенте о културама тако што развија њихову интеркултуралну комуникативну компетенцију док у исто време развија њихове језичке вештине. Иако овај приступ у настави енглеског језика свакако није нов, овај рад ће анализирати основне принципе интеркултуралног приступа настави енглеског језика, планирање наставе и селекцију уџбеника.
Keywords: енглески језик; интеркултурална комуникација; студенти; наставник