Прота Анђелко Нешић (1870–1941): наративна скица за портрет свештеника у Косовском вилајету - Jovanović, Luka M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
Рад се бави националном делатношћу митровичког свештеника Анђелка Нешића (1870–1941) у времену последњих деценија власти Османског царства у Старој Србији. Иако у служби религије, његова активност је, пре свега, националне природе, усмерена ка заштити српског народа и остваривању интереса Краљевине Србије у Косовском вилајету. Рад обрађује хронолошки период до почетка Првог балканског рата 1912. године.
Keywords: прота Анђелко Нешић; Иса Бољетинац; Косовски вилајет; Стара Србија