Употреба електронских корпуса у настави граматике: усвајање учесталих лексичких спојева на вишим нивоима учења - Rađenović, Anka М. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
У раду се предочава један од могућих приступа усвајању учесталих лексичких спојева у настави граматике употребом електронских језичких корпуса, узимајући у обзир специфичност лексичко-граматичког приступа у усвајању савременог грчког језика на вишим нивоима учења. Електронски корпуси као скупови аутентичних текстова представљају драгоцен извор за наставнике и ученике у процесу усвајања страног језика и као допуна уџбеницима, речницима и граматикама могу имати значајне импликације у дидактици грчког језика као страног и креирању студијског програма.
Keywords: електронски корпуси; настава граматике; учестали лексички спојеви; грчки језик као страни; виши нивои учења страног језика