Специфичне морфеме и иновације у структури врста ријечи (на грађи Његошевог Шћепана Малог) - Marojević, Radmilo (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2021)
У овом раду разматрају се префиксоиди |по|, |при|, |пре| и |нај| и њихови префиксални хомоними (1), постфикси |зи|, |колик| и |год| (2), хомонимија рјечце не и префикса |не| (3), као и иновације у врстама ријечи (4). У раду се примјењује поредбена анализа примјерâ из Шћепана Малог с контекстима из Горског вијенца, Луче микрокозма и Његошеве медитативне прозе.
Keywords: Петар II Петровић Његош; спјев Шћепан Мали; спјев Горски вијенац; спјев Луча микрокозма; префиксоиди; постфикси; оптативи; предикативи