Ставови универзитетских студената према учењу граматике енглеског језика у мултимедијалном окружењу - Prošić-Santovac, Danijela; Savić, Vera M.; Milutinović, Verica (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2021)
Рад је имао за циљ да испита ставове универзитетских студената према граматици енглеског језика и према примени мултимедијалних дидактичких средстава у настави граматике, као и њихову повезаност са резултатима на тесту граматике. Спроведено је експериментално истраживање са две групе студената тако што је у контролној групи коришћен традиционални приступ у настави граматике, а у експерименталној су традиционална наставна средства била допуњена мултимедијалним наставним средствима. Полазне хипотезе су биле да позитивни ставови према учењу граматике страног језика утичу на успех у учењу граматике, као и да се на ставове студената према учењу граматике може утицати применом мултимедијалних наставних средстава као допуне традиционалним средствима. Резултати су показали да ставови студената према граматици енглеског језика значајно утичу на њихова постигнућа из граматике, као и да употреба мултимедијалних наставних средстава утиче на формирање позитивних ставова студената према граматици, што има важне импликације за наставу граматике страног језика на универзитетском нивоу.
Keywords: ставови студената према учењу граматике; граматика енглеског језика; мултимедијална наставна средства; ставови студената према примени мултимедијалних средстава