Специфичне граматичке и лексичко-граматичке ријечи (на грађи Његошевог Шћепана Малог) - Marojević, Radmilo (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2020)
У овом раду разматрају се: (1) ортографеме е и но, (2) ортографеме а и али, (3) ортографеме како и ка и (4) ортографеме те и што, као и (5) синтагматске везе ал и, кад али и те лиш. У раду се примјењује поредбена анализа примјерâ из Шћепана Малог с контекстима из Горског вијенца, Луче микрокозма и из других Његошевих дјела.
Keywords: Петар II Петровић Његош; спјев Шћепан Мали; спјев Горски вијенац; спјев Луча микрокозма; ортографеме