Приказ инструмената за процену личности – Структурални тест личности и Маховер - Ranđelović, Kristina; Todić, Tijana (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2020)
Рад има за циљ да прикаже два инструмента за процену личности која је конструисао и адаптирао професор Костић – Структурални тест личности и Маховер технику. Говориће се о мотивима за конструкцију и адаптацију инструмената, биће приказана њихова структура и дат опис инструмената. У раду је направљена и компарација адаптиране Маховер технике од стране професора Костића, са изворном верзијом ауторке Карен Маховер. Такође, биће речи о могућностима примене поменутих инструмената у практичне и научно истраживачке сврхе, уз навођење њихових предности и недостатака.
Keywords: процена личности; професор Петар Костић; Структурални тест личности; Маховер техника