Из морфолошке проблематике говора Старе Молдаве у Банатској Клисури - извештај са терена - Radovanović, Dragana I. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Будући да Стара Молдава припада једном од микроареала банатских клисурских говора, који је у дијалектолошким расправама различито одређиван у погледу дијалекатске припадности, у раду се као прилог проучавањима јужнијих говора у румунском Банату и њиховом прецизнијем ситуирању, а на основу најновијих теренских записа, указује на поједине важније морфолошке особености овог говора.