Жанрови књижевности у дневном листу Политика (фебруар 2018. године) - Biševac, Nemanja D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Предмет овог рада јесте анализа књижевних жанрова у дневном листу Политика. Праћењем заступљености књижевних жанрова у дневним листовима стиче се увид у то какво место они заузимају у публицистичком стилу. Након подробније анализе свих 28 бројева објављених у фебруару месецу 2018. године, долази се до закључка да се као најфреквентнији жанрови издвајају есеји, песме и прикази књига, а будући да је укупно забележен 131 чланак са књижевном садржином или формом свакако се може рећи да они умногоме истичу књижевност у публицистици.