Импликације примене дијагностичког теста у настави енглеског језика у високом образовању - Bakić-Mirić, Nataša M.; Lončar-Vujnović, Mirjana N. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Овај рад анализира употребу дијагностичког теста за побољшање резултата студената у настави енглеског језика на факултету. Сврха наведеног теста је да наставницима помогне приликом процене нивоа знања енглеског језика и пружи комплетан преглед области језика у којима студенти показују недовољан ниво знања. Након процене знања, путем дијагностичког теста, студенти могу почети да раде на јачању области у којима су показали недовољан ниво знања како би укупно знање енглеског језика значајно унапредили до краја курса.