Jovan Grčić i nemačka književnost - Pasula, Milica B. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2019)
Јован Грчић био је врсни познавалац немачког језика и културе и један од истакнутих српских интелектуалаца на прелазу између XIX и XX века. Његова преводилачка делатност пала је, међутим, деценијама касније у заборав и представља непознаницу данашњој читалачкој и научној публици. Циљ рада је да се укаже на изузетан допринос Јована Грчића на пољу немачко-српских културних веза, као и да се истакну и анализирају најзначајнији елементи његове преводилачке поетике.