Средства исказивања локативности у новинској вести и новинском извештају - Spasić, Jelena Lj. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
У раду се издвајају и описују најчешћа језичка средства исказивања локативности у новинској вести и новинском извештају у српској штампи. Главни циљ рада је да испита улогу коју средства исказивања локативности имају у новинској вести и новинском извештају, односно да утврди жанровску условљеност избора језичких средстава за исказивање статичке локализације. Додатно су испитиване разлике између новинске вести и новинског извештаја у погледу исказивања локативности.