Допринос израде пројекта когнитивном и афективном развоју учесника пројектне наставе: студентска перспектива - Zečević, Snežana M.; Blagojević, Savka N. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
Рад се бави описом израде пројеката и проценом студената, учесника пројектне наставе, колико овај нови облик наставе може допринети њиховом когнитивном и афективном развоју, односно, да ли може унапредити њихове језичке вештине и знања и допринети њиховом личном развоју. Пројекте су реализовали студенти четврте године енглеског језика и књижевности Филозофског факултета у Косовској Митровици, а за потребе истраживања коришћен је анкетни упитник. Применом анализе дескриптивне статистике добијених резултата потврђене су претпоставке истраживања и указано је на значај примене приступа заснованог на изради пројеката код учења енглеског језика на терцијарном нивоу образовања.