Небојша Лазић: Златно руно Борислава Пекића, Универзитетска библиотека у Београду, 2016, 257. стр. - Radosavljević, Anica M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
У издању Универзитетске библиотеке у Београду (2016) објављена је монографија Небојше Лазића Време и простор у Златном руну Борислава Пекића, која представља велики допринос књижевно-историјској науци у расветљавању Пекићевог књижевног опуса. Будући да се након смрти Борислава Пекића у српској науци о књижевности појавио велики број студија које расветљавају Пекићеву поетику, монографија Небојше Лазића покушава да проникне у сложена питања Пекићевог најамбициознијег, најобимнијег и најуспешнијег дела, седмотомног романа Златно руно. Монографија је прилагођена како за научна истраживања тако и за едукацију читаоца о Пекићевом роману.