Теоријске контуре фолклорног и наивног, Снежана Шаранчић Чутура, ’Фолклорно у простору наивног. Усмена књижевност у контексту књижевности за децу’, Сомбор: Педагошки факултет, 2017, 228 стр. - Mitić, Kristina R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
Збирка студија „фолклорног у простору наивног” резултат је десетогодишњег истраживања ванредног професора Снежане Шаранчић Чутуре са Педагошког факултета Универзитета у Новом Саду са сједиштем у Сомбору. Поред исцрпног и угледног списка ишчитане литературе публикација располаже и именским индексом који омогућава и тзв. упућивачко читање. Очигледна је ауторкина посвећеност и преданост у истраживању релација усмене књижевности и литературе за дјецу.