Улога и значај аутентичних текстова у настави немачког језика - резултати квалитативног истраживања - Stipančević, Ana I. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2018)
У овом раду биће речи о потенцијалима и предностима аутентичних текстова за наставу немачког језика, и начинима њихове имплементације у наставни процес. Поред теоријског, рад се састоји и из емпиријског дела, у којем ће бити предочени резултати експерименталног истраживања спроведеног 2014/15 године међу студентима Филозофског факултета (укупно 36) који уче немачки као изборни језик. Поредећи два наставна приступа, при чему је један заснован на уџбенику, а други на аутентичним текстовима, у раду ће бити представљена искуства студената Филозофског факултета у Новом Саду и са једним и са другим начином поучавања. Од мерних инструмената коришћен је упитник, док ће подаци бити обрађени превасходно квалитативном анализом. Резултати истраживања сугеришу да би аутентичне текстове требало чешће примењивати јер доприносе да настава немачког језика буде како ефективна, тако и афективна.