Споменица академика Милоша Благојевића (1930-2012), Београд: Филозофски факултет, Центар за историјску географију и историјску демографију, 2015, 250 стр. - Radosavljević, Aleksandra S. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
У знак сећања на академика Милоша Благојевића, Центар за историјску географију и историјску демографију приредио је Споменицу академика Милоша Благојевића (1930–2012), којом се наставници и сарадници Одељења за историју Филозофског факултета у Београду, на посебан начин, опраштају од професора Милоша Благојевића, прилажући за Споменицу радове у којима су се бавили темама којима се и сам професор Благојевић током своје научне каријере посветио и постигао значајне резултате.