Облици Would и Used to као носиоци модалног и хабитуалног значења у енглеском језику - Babić Antić, Jelena B.; Spasić, Dragana M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
У енглеском језику се са значењем хабитуалности употребљавају различите конструкције. Would и Used to познати су као типични носиоци хабитуалног значења и често се називају перифрастичним облицима. Хабитуални аспект веома је уобичајен у граматици енглеског језика и указује на понављајућу радњу у оквиру дужег временског периода. Овај рад се бави испитивањем фреквентности хабитуалних облика у журналистичком жаргону, присутном у дневним часописима на енглеском језику (The Independent, The Guardian, The Daily Telegraph).